Завантаження ...

Держава виділила для Cумщини майже 16 млн грн на придбання кисневих концентраторів

Зростання показників кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію на Сумщині непокоїть не лише місцеву, а й центральні органи влади.



Зростання показників кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію на Сумщині непокоїть не лише місцеву, а й центральні органи влади. Кабмін своєю постановою від 9 жовтня цього року виділив 15,9 млн грн для удосконалення централізованої кисневої мережі та придбання кисневих концентраторів

Голова облдержадміністрації Роман Грищенко під час брифінгу повідомив, що ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію в місті Суми і в цілому по області загрозлива. За останні 14 днів на Сумщині вона становила 300,1 на 100 тис. населення, тоді як контрольний показник – менше 40 випадків на 100 тис. населення.

Як розповів очільник облдержадміністрації, загальний ліжковий фонд «першої хвилі» для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу становить 691 ліжко. Станом на 12 жовтня було зайнято 458 ліжок (323 – хворих (46,7%) та 148 - з підозрою (21,4%), відсоток завантаження ліжок становить 66,3%).

У закладах, що на сьогодні госпіталізують хворих та з підозрами на коронавірусну інфекцію, в наявності 102 апарати штучної вентиляції легень. Забезпечено киснем 398 ліжок закладів охорони здоров’я «першої хвилі» - 57,6% (з них 219 ліжок - централізована подача кисню – 31,7%, 196 ліжок через кисневі концентратори – 28,4%). У закладах охорони здоров’я «другої хвилі» киснем забезпечено 74 ліжка – 30,3% (з них 35 ліжок - централізована подача кисню – 14,3%, 39 ліжок через кисневі концентратори – 15,9%).

За словами Романа Грищенка, сьогодні усім медзакладам буде розіслано новий протокол лікування хворих на коронавірусну інфекцію, складений з урахуванням практики європейських країн.

«Хочу акцентувати увагу сумчан: сьогодні лікарні обласного центру переповнені, медичний персонал працює на межі своїх можливостей, понаднормово. У багатьох уже не вистачає внутрішніх ресурсів, – наголосив голова облдержадміністрації. – Заклади охорони здоров’я, які залишаються «зеленими», тобто не приймають для лікування хворих на Covid-19, формують бригади лікарів і направляють їх до закладів, які надають допомогу хворим на коронавірус. Таким чином, ми регулюємо питання кадрового забезпечення».

Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що сьогодні його почує кожен житель міста Суми: ситуація в обласному центрі майже критична. «Тому ми пропонуємо керівникам підприємств та організацій розглянути питання щодо можливості переведення своїх працівників на режим дистанційної роботи. Усі, хто може виконувати свої посадові обв’язки онлайн, мають принаймні на два тижні залишатися вдома», – зауважив Роман Грищенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: