Завантаження ...

У Сумах вогнеборці приборкували загоряння сухої рослинності

7 жовтня о 16:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в районі дачного масиву «Олдиш» обласного центру.



7 жовтня о 16:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в районі дачного масиву «Олдиш» обласного центру. Телефонували випадкові перехожі. На гасіння направили черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив чагарники та іншу суху рослинність. Поривами вітру вогонь стрімко поширювався. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося направляти для дозаправки від пожежного гідранту, що знаходився в 4 км від осередку горіння.

О 17:10 вдалося локалізувати загоряння на площі 2,5 га та запобігти його подальшому поширенню і відвернути небезпеку від розташованого поруч дачного масиву. Проте боротьба з вогнем тривала до 21:29, коли використавши близько 20 т води, пожежу вдалося приборкати.

Всього на гасіння залучалося 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Припустима причина загоряння - необережне поводження з вогнем. Вкотре наголошуємо, зі встановленням теплої та сухої погоди на Сумщині значно зросла небезпека пожеж в природних екосистемах. Для запобігання таких випадків будьте обережними з вогнем - не спалюйте сміття, сухостій, стерню та інші залишки рослинності, не розводьте багаття у лісових масивах. При виявленні загоряння на відкритих територіях або у лісах негайно телефонуйте до рятувальників за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: