Завантаження ...

Технології віртуальної та доповненої реальності СумДУ застосовані у проєкті Посольства ФРН в Україні

Сумський державний університет став партнером всеукраїнського проєкту #ВіртуальноРазом, що проводиться в 14 містах у рамках традиційних Тижнів Німеччини в Україні.



Сумський державний університет став партнером всеукраїнського проєкту #ВіртуальноРазом, що проводиться в 14 містах у рамках традиційних Тижнів Німеччини в Україні.

Технологія, використана у проєкті, реалізована університетською лабораторією віртуальної та доповненої реальності «U-lab». Ті, хто зісканує маркер доповненої реальності, змодельований фахівцями університету, зможуть почути вітання Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні пані Анки Фельдгузен, записане під час візиту дипломатки до СумДУ у вересні цього року.

Маркери доповненої реальності у вигляді наліпок розміщені у Бахмуті, Дніпрі, Запоріжжі, Києві, Кропивницькому, Луцьку, Маріуполі, Одесі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Сумах, Ужгороді, Харкові, Чернігові та Чернівцях. Якщо їх зісканувати камерою телефону та дотриматися простих інструкцій, на екрані з’явиться «голограма» пані Анки Фельдгузен.

Усім, хто знайде наліпки з QR-кодами, пропонують зробити фото з пані Послом та розмістити його в групі #ВіртуальноРазом – Тижні Німеччини 2020 у Facebook. Серед тих, хто виконає умови, 19 жовтня буде розіграно призи.

У Сумах такі наліпки розміщено за адресами:

  • вул. Римського-Корсакова 2, абонемент Бібліотечно-інформаційного центру (2 поверх);
  • вул. Покровська, 9/1, ґанок Конгрес-центру СумДУ (праворуч від входу);
  • вул. Соборна, 27, ґанок Сумської міської галереї (праворуч від основного входу);
  • вул. Харківська 2/2, Атріум ТРЦ «Мануфактура» (1 поверх за ліфтом).

Детальну інструкцію про те, як взаємодіяти з наліпками, можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/CTS7vIkYmcQ

Медіа-центр СумДУ, «U-lab» та ГО «Молодіжна медіаспілка» є координаторами проєкту у Сумах.

Головна мета Тижнів Німеччини в Україні – популяризація ідеї українсько-німецького єднання, що цього року є особливо актуальною у зв’язку з пандемією. Сучасні технології дозволяють наблизитися одне до одного, не зважаючи на обмеження, про що свідчить проєкт #ВіртуальноРазом.

Наприкінці Тижнів Німеччини фото учасників будуть складені у великий колаж Єдності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: