Завантаження ...

Створення «Саду пізнання» у СНАУ вийшло на фінішну пряму

Територія Сумського національного аграрного університету є справжньою окрасою Сум. У 2019 році тут розпочалося створення ще одного цікавого об’єкту – «Саду пізнання», закладеного на честь дружніх стосунків між СНАУ та Китайською Народною Республікою.



Територія Сумського національного аграрного університету є справжньою окрасою Сум. У 2019 році тут розпочалося створення ще одного цікавого об’єкту – «Саду пізнання», закладеного на честь дружніх стосунків між СНАУ та Китайською Народною Республікою. Спершу тут було закладено пам’ятний знак, потім висаджено прекрасні рослини – барбариси, яблуні, ялівець, тощо. А от 25 вересня було відкрито перлину саду – альтанку «Пагода».

Цей об’єкт стане затишним місцем відпочинку, а його поява приурочена до 71 річниці із дня заснування Китайської Народної Республіки. На урочисте відкриття, як і годиться, запросили гостей – заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Віталія Максименка, першого заступника міського голови м. Суми Володимира Войтенка, директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Маслака. На прямому відеозв’язку на заході були присутні представники Китаю.

Варто відзначити, що стосунки з Китаєм для СНАУ один з головних напрямів міжнародної співпраці. Нині в Університеті навчається 140 китайських студентів, підписано понад 15 прямих угод про співпрацю у галузі мобільності, спільних наукових та досідницьких проєктів.

З нагоди відкриття китайської альтанки ректор Сумського НАУ вручив подяки та нагороди китайським студентам за досягнення в навчанні та активну участь у житті університету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: