Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці разом з лісівниками запобігли масштабній пожежі

24 вересня о 13:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території дачного кооперативу в с. Хомине, Сумського району.



24 вересня о 13:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території дачного кооперативу в с. Хомине, Сумського району. На гасіння направили черговий караул 3-ї та відділення 1-ї державних пожежно-рятувальних частин.
По прибутті на місце виклику було встановлено, що загорілася суха рослинність на площі близько 3 га та вогонь перекинувся на покрівлю занедбаного дачного будинку. Поривами вітру вогонь стрімко поширювався. Через захаращеність чагарниками та іншою рослинністю виникла загроза для розташованих поруч 2 сусідніх дачних будинків та навіть лісового масиву.

Додатково на місце пожежі залучили пожежну команду ДП «Сумський лісгосп». Для дозаправки водою техніку довелося направляти до найближчого пожежного гідранту, що знаходився в 5 км від осередку горіння.

О 16:17 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та відвернути небезпеку від інших будинків і лісових насаджень. О 16:56, використавши близько 10 т води, пожежу приборкали.

Всього на гасіння було залучено 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 3 працівника та 1 одиниця техніки від ДП «Сумський лісгосп».

За попередніми даними, виявив загоряння власник ділянки із сусіднього дачного кооперативу і разом з власницею дачної ділянки вже з даного кооперативу, де сталося загоряння, намагався самотужки ліквідувати пожежу. І лише, коли людям це не вдалося вони викликали рятувальників.

Припустима причина загоряння - необережне поводження з вогнем. Отже вкотре закликаємо громадян не провокувати пожежі - не спалювати сухостій, сміття та не розводити багаття у лісах. Також пам'ятайте - треба завжди оцінювати ситуацію, що склалася і якщо вона загрожує вашій безпеці, необхідно негайно залишити дане місце та не забувайте, що від вчасного повідомлення про пожежу залежить оперативне та ефективне її приборкання!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: