Завантаження ...

На Сумщині поліція викрила браконьєрів

Заборонені знаряддя лову та майже дві сотні рибин вилучили працівники Великописарівського відділення поліції у двох чоловіків, які займалися незаконним рибним промислом на річці Ворскла.



Заборонені знаряддя лову та майже дві сотні рибин вилучили працівники Великописарівського відділення поліції у двох чоловіків, які займалися незаконним рибним промислом на річці Ворскла. За скоєне зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність.

До Великописарівського відділення поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що двоє чоловіків ловлять рибу сітками на території Гетьманського національного природного парку.

В ході перевірки інформація знайшла своє підтвердження. Тільки-но «рибалки» побачили правоохоронців, - спробували втекти. Одному з них це вдалося. А іншого поліцейські зупинили. Чоловік зізнався, що не вперше займається таким промислом та показав поліцейським де він разом з напарником встиг заховати улов та сітки.

Любителями свіжої риби виявилися 66-річний та 31-річний жителі с. Рябина цього ж району.

У браконьєрів правоохоронці вилучили рибу таких видів як плотва, щука, окунь та інші. За попередніми підрахунками, зловмисники завдали збитків природному середовищу майже на 30 000 гривень.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліцейські закликають громадян дотримуватись встановленого природоохоронного законодавства. Якщо Ви стали свідком незаконного вилову чи збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову – повідомляйте про це на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: