Завантаження ...

За тиждень рибоохоронний патруль Сумщини вилучив 48 заборонених знарядь лову

У період з 17 по 23 вересня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 17 по 23 вересня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), один – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ст. 85 КУпАП (порушення правил використання об'єктів тваринного світу). Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 48 од. заборонених знарядь лову та більше 44 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали більше 7 тис. грн. Передано до судів 13 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 15 вересня 2020 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі в с. Перехрестівка Роменського району. Двоє громадян за допомогою заборонених знарядь – двох сіток добули 6 кг риби: карась сріблястий – 20 екз. та щука – 8 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 060 грн.

16 вересня рибінспекторами зафіксовано грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Йосипове Білопільського району. Порушник за допомогою п’яти сіток добув майже 19 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 201 екз., плітка – 5 екз та окунь – 2 екз. Сума збитків склала 3 876 грн.

Цього ж дня в ході рибоохоронного рейду по Путивльському району на водоймі в с. Волинцево виявлений рибалка, який добув 4 кг карася сріблястого, що на 1 кг більше дозволеної до вилову з розрахунку на одну особу норми, визначеної Правилами любительського і спортивного рибальства. Збитки становлять 85 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Складено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна у Шосткинському, Лебединському, Буринському та Сумському районах, згідно з якими вилучено 31 одиницю заборонених знарядь лову: 11 сіток, 16 раколовок та чотири ятері. У водне середовище випущено 3 кг водних біоресурсів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринках міст Суми, Шостка, Конотоп та Буринь виявлено п’ять випадків незаконного продажу більше 15 кг водних біоресурсів: щука – 9,5 кг, карась сріблястий – 6 кг та раки – 0,5 кг. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: