Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу два боєприпаси знешкоджено, ще два виявлено

21 вересня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження однієї 50-мм мінометної міни та одного 152-мм артилерійського снаряду.



21 вересня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 50-мм мінометної міни та одного 152-мм артилерійського снаряду. Небезпечні знахідки раніше виявили у селах Набережне та Боромля Тростянецького району.

21 вересня о 12:58, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про знайдення предмету схожого на боєприпас по вул. Залізнична в м. Ромни. Ним виявилася ручна граната Ф-1. Небезпечна знахідка знаходилася на відстані до 150 м від житлових будинків.

Цього ж дня, в лісосмузі, с. Бугрувате, Охтирського району виявили один 76-мм артснаряд. «Відголосок» часів минулих війн знаходилися на відстані до 2 км від житлових будинків.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Упраління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: