Завантаження ...

На Сумщині, приборкуючи загоряння господарчої споруди, вогнеборці врятували житловий будинок та літню кухню

21 вересня о 13:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди на вул. Освіти у м. Лебедин.



21 вересня о 13:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди на вул. Освіти у м. Лебедин. На гасіння направили черговий караул 18-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив 13 кв. м покрівлі, 10 кв. м перекриття споруди та речі домашнього вжитку. Ускладнювало ситуацію те, що споруда була дерев'яна. Виникла загроза для розташованих поруч літньої кухні та житлового будинку.

О 13:55 рятувальники локалізували загоряння та відвернули небезпеку знищення вогнем від будівель. А о 14:10 ліквідували пожежу.

Всього на гасіння було залучено 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як з'ясувалося, опалення та освітлення у споруді були відсутні. Припустима причина загоряння - необережне поводження з вогнем. За попередніми даними, господар з дров, які спалив на городі зробив золу як харчову добавку для худоби. І вирішивши, що зола вже перегоріла, чоловік залишив її на полиці під навісом господарчої споруди. Проте ця думка виявилася хибною і спричинила пожежу. Тож вкотре закликаємо громадян бути відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: