Унікальна наукова розробка Сумського національного аграрного університету – гіпоалергенне молоко А2 – вже доступне сумчанам у магазинах. Однак, як і будь-який новий продукт, наше нове молочко викликає ряд запитань у споживачів.
Унікальна наукова розробка Сумського національного аграрного університету – гіпоалергенне молоко А2 – вже доступне сумчанам у магазинах. Однак, як і будь-який новий продукт, наше нове молочко викликає ряд запитань у споживачів.
Для того, щоб фахово відповісти на найпоширеніші запитання поціновувачів молочної продукції та тих, хто хотів би, але через стан здоров’я не може вживати молоко, 18 вересня у Сумському НАУ провели прямий ефір із залученням експертів: лікарів, науковців, виробників.
Серед спікерів були:
- Олена Азарова, заступник директора Сумської обласної клінічної лікарні, яка розповіла про значення молочних продуктів для раціону здорової людини.
- Віктор Досенко, доктор медичних наук, професор, завідувач відділу Інституту фізіології ім. О.О.Богомольця НАН України, який пояснив, чим молоко А2 відрізняється від звичного молока.
- Володимир Ладика, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України, ректор СНАУ, який розповів про особливих корів, здатних забезпечити українців корисним та безпечним молоком.
- Володимир Опришко, засновник сумської крафтової сироварні O`BEREG, розповів про секрети виробництва молока А2
- Марина Самілик, кандидат технічних наук, доцент кафедри молока і м’яса, яка розкрила науковий шлях до революційної розробки на українському молочному ринку.
Під час ефіру, гості не лише розповіли про користь молочних продуктів, а й відповіли на питання від глядачів.
Переглянути ефір повністю можна на офіційнйі сторінці СНАУ у Фейсбуці та Інстаграмі.