Завантаження ...

СумДУ вітає студентів-спортсменів із Міжнародним днем студентського спорту

20 вересня спортсмени СумДУ відзначатимуть святкову дату – Міжнародний день студентського спорту. Цей день вже 5 років поспіль є знаменною подією у спортивному календарі закладів вищої освіти Сумщини



20 вересня спортсмени СумДУ відзначатимуть святкову дату – Міжнародний день студентського спорту.

«Цей день вже 5 років поспіль є знаменною подією у спортивному календарі закладів вищої освіти Сумщини», - зазначив Голова Сумського відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України, ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

У СумДУ спортивні цінності та спортивна практика існують в ідеальній взаємодії з іншими напрямами розвитку університету. Потужна спортивна база, 40 видів спорту, активна діяльність у заходах, організованих Спортивною студентською спілкою України, успішна участь у змаганнях за календарем Комітету фізичного виховання і спорту МОН України, участь команд СумДУ у професійних лігах створюють умови для студентів-спортсменів університету побудувати власну кар’єру за двома напрямами – освітньо-професійним та спортивно-професійним.

За 2019-2020 роки студенти СумДУ здобули кубок переможців у загальнокомандному заліку Зимової універсіади України, титул чемпіонів Всеукраїнської літньої універсіади у категорії вишів із найбільшою кількістю студентів, медалі різного ґатунку на Всесвітній літній Універсіаді в Італії та Європейських спортивних іграх у таких видах спорту, як дзюдо, легка атлетика та стрільба з лука. Команди СумДУ в черговий раз підтвердили звання переможців серед закладів вищої освіти Сумської області.

Понад 450 студентів-спортсменів СумДУ у складі обласних та національних збірних команд змагалися за призові місця на чемпіонатах України, Європи та світу у таких видах спорту, як біатлон, баскетбол, волейбол, веслування, дзюдо, карате, легка атлетика, лижні перегони, настільний теніс, стрільба з лука, спортивне орієнтування тощо. У минулому році на знакових міжнародних змаганнях студентами СумДУ завойовано близько 50 нагород різного ґатунку. Це дає можливість студентам-спортсменам розвивати і накопичувати спортивний досвід та стати відомими учасниками елітних спортивних змагань.

І сьогодні, в умовах карантину із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, студенти-спортсмени СумДУ продовжують тренувальний процес та готуються до змагань із надією, що це в подальшому дасть можливість здобути перемогу на престижних спортивних аренах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: