Завантаження ...

На Сумщині затвердили ще два історико-архітектурні опорні плани

За дорученням голови облдерж- адміністрації, під час засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини та обласної архітектурно-містобудівної ради було затверджено історико-архітектурні плани м. Кролевець та м. Путивль



За дорученням голови облдержадміністрації Романа Грищенка, під час засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини та обласної архітектурно-містобудівної ради було затверджено історико-архітектурні плани м. Кролевець та м. Путивль

За словами директора обласного Департаменту містобудування та архітектури Володимира Бикова, такі опорні плани дадуть змогу зберегти історичні культурні пам’ятки на території області, встановити певні умови та обмеження в питаннях експлуатації об’єктів, здійснювати будівництво та реконструкцію в історичних частинах міст.

Історико-архітектурні опорні плани повністю перераховують усі пам’ятки архітектури, окреслюють охоронні зони та норми будівництва в їх межах.

«Наявність відповідної документації – це не тільки головна частина стратегії розвитку територій, а й підґрунтя для розробки нових туристичних маршрутів та залучення інвестицій», - зазначив Володимир Биков.

До розробки історико-культурних опорних планів долучилися профільні фахівці обласного Департаменту архітектури та містобудування. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: