Завантаження ...

У СумДУ пройшла міжнародна науково-технічна конференція «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020»

У Сумському державному університеті в онлайн-режимі відбулася ХVI міжнародна науково-технічна конференція «Герметичність, вібронадійність та екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» – «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020».



У Сумському державному університеті згідно з програмою в онлайн-режимі відбулася ХVI міжнародна науково-технічна конференція «Герметичність, вібронадійність та екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» – «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020».

Конференція присвячена пам’яті її засновника і беззмінного голови організаційного комітету, доктора технічних наук, професора Володимира Марцинковського. Він був відомим вченим у галузі гідродинаміки та міцності відцентрових насосів, ущільнювальної техніки та роторної динаміки, заслуженим діячем науки і техніки України, заслуженим професором Сумського державного університету, доктором honoris causa Технологічного університету м. Кельце (Польща). У 1976 році Володимир Марцинковський був ініціатором проведення науково-технічної наради з ущільнювальної техніки, що згодом переросла у міжнародну науково-технічну конференцію «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020».

До участі у конференції були запрошені науковці та спеціалісти в галузі насосної та компресорної техніки, ущільнень, підшипників та вібраційної надійності відцентрових машин.

На віртуальній конференції, що проводилась англійською мовою, відбулись засідання 2-х секцій: 1 секція – на тему: «Розробка, модернізація і удосконалення енергетичних машин», 2 секція – на тему: «Трибологія, динаміка та міцність компонентів турбомашин».

Загалом було представлено 33 презентації та 19 стендових (постерних) доповідей учасниками з 7 країн: Україна, Польща, Франція, Словаччина, Південна Корея, Китай та Ірак.

Доповіді, представлені на конференції, будуть подані у вигляді статей для публікації в журналі Journal of Physics: Conference Series (JPCS) видавництва IOP Publishing (Великобританія), що обліковується наукометричними базами даних Scopus і WoS.

Запис трансляції онлайн-конференції «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020» знаходиться за посиланням https://youtu.be/eoep3HcETRw.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: