Завантаження ...

Питання з вивезенням пестицидів на Cумщині зрушило з «мертвої точки»

Липоводолинська селищна рада розпочала тендерну процедуру публічних закупівель через систему «Prozorro» для визначення виконавця робіт на вивезення та утилізацію хімічних засобів захисту рослин



Липоводолинська селищна рада розпочала тендерну процедуру публічних закупівель через систему «Prozorro» для визначення виконавця робіт на вивезення та утилізацію хімічних засобів захисту рослин

У цілому із Липоводолинського району необхідно вивезти 37,2 тонн непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин.

За інформацією Липоводолинської райдержадміністрації, на території району знаходиться 37200 кг відходів та небезпечних до використання хімічних засобів захисту рослин, з них в Саївській сільській раді 9698 кг, в Синівській сільській раді 10963 кг та в Московському старостинському окрузі Липоводолинської селищної ради 16539 кг.

Планом природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природоохоронного середовища на 2020 рік передбачено співфінансування робіт з екологічного безпечного збирання, перевезення, зберігання, утилізації, видалення знешкодження і захоронення відходів та небезпечних до використання хімічних заходів захисту рослин, у співвідношенні 80% – з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та 20% – кошти селищної та сільських рад району.

Всього на Липоводолинський район потрібно для вивезення та утилізації 3 млн 30 тис. грн, в тому числі з бюджетів сільських та селищної рад 606 тис. грн.

Довідково. План природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природоохоронного середовища на 2020 рік, яким передбачено співфінансування робіт з екологічного безпечного збирання, перевезення, зберігання, утилізації, видалення знешкодження і захоронення відходів та небезпечних до використання хімічних заходів захисту рослин, затверджено рішенням сесії Сумської обласної ради від 26 червня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: