Завантаження ...

Сумщина утримує лідерство в Україні за рівнем фінансової підтримки підприємців

Роботодавці Сумщини отримали 100 млн грн допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Найбільша кількість підприємств скористалися можливістю поправити фінансове становище у Сумах



Роботодавці Сумщини отримали 100 млн грн допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Найбільша кількість підприємств скористалися можливістю поправити фінансове становище у Сумах, Конотопі, Шостці, Ромнах, Глухові, Тростянці

Протягом пандемії Сумська область утримує лідерство в Україні за рівнем фінансової підтримки підприємців, випереджаючи значно більші за населенням та кількістю підприємців регіони, про що свідчить пропонована діаграма.

Голова облдержадміністрації Роман Грищенко після запровадження державою програми компенсації втрат, які зазнали підприємці під час коронавірусу, взяв це питання на особистий контроль, відвідував Сумський обласний центр зайнятості з метою ознайомлення з ходом реєстрації підприємців на отримання компенсації та реалізації цієї програми.

«Першість ми утримуємо завдяки справжнім лобістам та активним учасникам процесу виплати компенсаційних виплат представникам малого та середнього бізнесу, – говорить директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – У першу чергу слід назвати голову облдержадміністрації Романа Грищенка, потужних галузевих підприємців тощо».

Спільними зусиллями Сумщина отримала вагому частину всеукраїнського фінансового траншу, що адресувався державою на компенсацію втрат, які зазнали підприємці під час коронавірусу. У цілому по області 11 тисяч 839 ФОПів, у яких відсутні наймані працівники, та роботодавці, котрі використовують найману працю, отримали 100 млн. грн. допомоги.

За словами посадовця, тепер завдання для роботодавців та влади полягає в тому, щоб пришвидшити темпи відновлення та створення нових робочих місць з гідною заробітною платою, і, звичайно ж, соціальним пакетом.

За інформацією Сумського обласного центру зайнятості

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: