Завантаження ...

На Сумщині обласний центр залишається з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки

Відповідне рішення було прийняте під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій



Відповідне рішення було прийняте під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Баннікова

«У нас зростає кількість хворих та рівень госпіталізації. Дуже важливе виконання протиепідемічних заходів, легковажне ставлення до них у перспективі несе дуже великі загрози для жителів Сумщини», - підкреслив Сергій Банніков.

Наразі обласний центр залишається у «помаранчевій» зоні рівня епідемічної небезпеки, «жовтий» рівень – у містах Конотоп, Лебедин, Ромни та у Білопільському, Кролевецькому, Недригайлівському, Середино-Будському, Сумському і Тростянецькому районах.

Тож за підсумками засідання членами комісії було вирішено: Сумському міському голові продовжити дії посилених протиепідемічних заходів на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади.

Конотопському, Лебединському, Роменському міським головам та головам Білопільської, Кролевецької, Недригайлівської, Середино-Будської, Сумської, Тростянецької райдержадміністрацій необхідно вжити організаційних заходів щодо забезпечення на відповідних територіях дотримання протиепідемічних вимог населенням та суб’єктами господарської діяльності. Взяти під особистий контроль дотримання обмежень щодо організації та проведення масових заходів (звернувши особливу увагу на дотримання показників граничної кількості учасників заходів) дотримання соціального дистанціювання, використання засобів індивідуального захисту.

Обласному Департаменту освіти і науки, керівникам органів управління освітою в містах та районах області забезпечити дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину. Також необхідно забезпечити щоденне проведення моніторингу стану захворюваності учнів (вчителів) на COVID-19 у загальноосвітніх закладах області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: