Завантаження ...

На Сумщині відбувся навчальний семінар з питань розвитку сімейних фермерських господарств

У Сумській області відбувся один із перших навчальних семінарів з питань розвитку сімейних фермерських господарств та впровадження земельної реформи



У Сумській області відбувся один із перших навчальних семінарів з питань розвитку сімейних фермерських господарств та впровадження земельної реформи із серії щотижневих семінарів, ініційованих Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та облдержадміністрацією

У Краснопільській ОТГ заступник голови облдержадміністрації Віталій Максименко, фахівці обласного Департаменту агропромислового розвитку та Головного управління Держгеокадастру в Сумській області спілкувалися з сільгоспвиробниками, представниками особистих селянських господарств та місцевими господарниками.

«Сучасний стан сільського господарства Сумщини дає можливість передбачати у розвитку фермерства один із шляхів його майбутнього перспективного розвитку», - зазначив Віталій Максименко під час семінару.

Директор обласного Департаменту агропромислового розвитку Олександр Маслак ознайомив учасників семінару з основними аспектами створення сімейних фермерських господарств, умовами участі у програмах державної підтримки сільського господарства, а також з нововведеннями, що плануються на наступний рік.

Крім того обговорили стан земельної реформи, прийняті рішення із впровадження ринку землі та просторового планування громад.

Зокрема, презентували другу хвилю впровадження пілотного проєкту Державного аграрного реєстру.

Під час навчання було повідомлено, що такі семінари будуть проходити щотижнево, адже посилення правової спроможності громади, підвищення освіченості фермерів та власників ділянок сприятимуть ефективному розвитку аграрної галузі на Сумщині.

Довідково. Державний аграрний реєстр – це єдина база, де має можливість безкоштовно зареєструватися будь-яке господарство, незалежно від розміру – від сімейного фермерського господарства до великих підприємств. Зареєстровані користувачі зможуть отримати актуальну інформацію про земельний ресурс, програми державної підтримки та користуватися державними послугами і сервісами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: