Завантаження ...

На Сумщині 10 вересня вогнеборці приборкали загоряння житлового будинку

10 вересня о 15:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Пристайлове, Лебединського району.



10 вересня о 15:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Пристайлове, Лебединського району. На гасіння направили відділення чергового караулу 18-ї державної пожежно-рятувальної частини, якому довелося подолати відстань в 11 км від райцентру.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив будинок та веранду. Ускладнювали ситуацію те, що будівля була дерев'яна, а пориви вітру швидко поширювали полум'я. Для дозаправки пожежного автомобіля водою було залучено вантажівку з цистерною працівників дорожньої служби, які наразі проводили у селі ремонтні роботи автодороги.

О 15:51 вдалося локалізувати загоряння та запобігти його подальшому поширенню. Проте щоб повністю приборкати вогонь рятувальникам довелося розбирати обгорілі конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 18:10, використавши близько 15 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 працівник та 1 одиниця техніки від дорожньої служби.

Внаслідок пожежі постраждав господар будинку, 1976 р.н. Після надання необхідної медичної допомоги від госпіталізації він відмовився. За попередніми даними, чоловік намагався самотужки ліквідувати загоряння і отримав опіки обох кистей рук. А вже сусіди викликали рятувальників.

Припустима причина загоряння - необережність під час куріння господаря будинку. Для попередження таких випадків вкотре закликаємо громадян бути відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки і не забувати, що від вчасного повідомлення про пожежу залежить оперативне та ефективне її приборкання!

Управління Державної служби України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: