Завантаження ...

За два дні порушники завдали збитків природоохоронному законодавству на суму 1 224 грн

Шостого вересня 2020 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства на р. Десна в с. Пирогівка Шосткинського району.



Шостого вересня 2020 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства на р. Десна в с. Пирогівка Шосткинського району. Близько 6 години виявлений місцевий житель, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – однією сіткою. У такий спосіб йому вдалося виловити 1 кг водних біоресурсів: плітка – 9 екз., щука та лин – по 1 екз. Сума збитку склала 1 224 грн.

Цього ж дня в Буринському районі на водоймі в с. Сніжки викритий громадян, який добував водні біоресурси забороненим знаряддям - однією сіткою. Риби не впіймав.

В Конотопському районі держінспекторами зафіксовано грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Пекарі. Рибалка проводив вилов риби одним «павуком», але риби не добув.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Крім того ході проведення рибоохоронного рейду по Лебединському району в с. Ворожба та в с. Топчії рибінспекторами зафіксовано двоє громадян, які займались господарською діяльністю на водоймах без дозвільних документів. На осіб складено протоколи за ст.164 КУпАП – порушення порядку впровадження господарської діяльності.

Протягом двох днів в Путивльському, Шосткинському та Буринському районах вилучено п’ять безхозних ліскових сіток без риби. Складено акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Якщо Ви стали свідком порушення природоохоронного законодавства - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» Сумського рибоохоронного патруля (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:
Нагадуємо, згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням вибухових та отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної і пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання). А також промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: