Завантаження ...

Безоплатних «доступних ліків» стало більше

Затверджено новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Новий Реєстр містить 264 позиції лікарських засобів, 85 з яких повністю безоплатні для пацієнтів.



Затверджено новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Новий Реєстр містить 264 позиції лікарських засобів, 85 з яких повністю безоплатні для пацієнтів. Це - на 8 лікарських засобів більше, ніж було раніше

З 264 лікарських засобів 200 передбачено для лікування серцево-судинних захворювань, 48 – для діабету ІІ типу, 15 – для бронхіальної астми та один лікарський засіб для лікування ревматичних хвороб.

В програму входять ліки як українських виробників – зараз їх 60%, так і іноземних – їх 40%, зокрема виробників з таких країн як Угорщина, Німеччина, Румунія, Польща, Швейцарія, Франція, Ізраїль, Індія.

Виконуюча обов’язки начальника відділу роботи з договорами з аптеками НСЗУ Ірина Ліштаба зазначила, що пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу мають безперервно приймати ліки, призначені лікарем. Завдяки програмі реімбурсації є можливість отримувати потрібні ліки від держави безоплатно або з незначною доплатою. Для багатьох це - вагоме фінансове підспір'я. Адже серед тих, хто користується програмою, 61% - це люди старше 65 років. Завдяки безоплатним лікам вони можуть зменшити особисті витрати на лікування.

Вже понад 2,3 млн пацієнтів в Україні отримали ліки за програмою реімбурсації. Кожного дня близько 1 800 людей вперше отримують «Доступні ліки». А за останні 7 днів «Доступні ліки» вперше отримали майже 11 тис. людей. Це означає - щотижня для близька 11 тис. людей лікування хронічних захворювань стає більш доступним. А, отже, вони мають можливість регулярно вживати ліки, які допоможуть зберегти здоров’я та якість життя.

За матеріалами НСЗУ: https://nszu.gov.ua/novini/bezoplatnih-dostupnih-likiv-stalo-bilshe-282

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: