Завантаження ...

На Сумщині двоє чоловіків намагалися запропонувати поліцейським хабар

Водії, аби відкупитися від адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами в стані сп’яніння, майже завжди пропонують поліцейським неправомірну вигоду.



Водії, аби відкупитися від адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами в стані сп’яніння, майже завжди пропонують поліцейським неправомірну вигоду. Але за таку пропозицію Законом передбачена кримінальна відповідальність.

У одному із сіл Липоводолинського району працівники поліції зупинили автомобіль, під керуванням 56-річного місцевого чоловіка, у якого були помічені явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Розуміючи, що відповідати за кермування у п’яному вигляді доведеться, і бажаючи уникнути покарання, чоловік одразу запропонував поліцейським гроші у сумі 5 000 гривень аби ті його відпустили та не складали протокол.

Правоохоронці задокументували цей факт та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Сьогодні вночі, патрулюючи одну із вулиць селища Степанівка Сумського району, працівники групи реагування патрульної поліції помітили автомобіль, який рухався із порушенням Правил дорожнього руху, тож зупинили його для перевірки. За кермом перебував 25-річний житель сусіднього села, який розмовляв мляво, у нього були червоні очі та відчувався різкий запах алкоголю.

Аби задокументувати цей факт, поліцейські запропонували водію пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. На що той погодився. Але, разом з тим, усвідомлюючи відповідальність за вчинене, чоловік звернувся до правоохоронців з пропозицією «мирно розійтись» за грошову винагороду у сумі 400 доларів США.

Незважаючи на те, що поліцейські попереджали водія про неправомірність його дій та відповідальність за таку «пропозицію», той все ж таки наполягав на своєму.

Тож на місце події було викликано слідчо-оперативну групу для фіксації цього правопорушення.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом пропозиції неправомірної вигоди працівникам поліції.

Крім того, стосовно обох водіїв поліцейські склали адміністративні протоколи за порушення ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння).

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: