Завантаження ...

За добу рятувальники Сумщини двічі ліквідовували загоряння сухостою, одна людина травмована

03 вересня, о 13:39 рятувальники отримали повідомлення, що в с. Лутище, Охтирського району горять залишки сухої рослинності.



03 вересня, о 13:39 рятувальники отримали повідомлення, що в с. Лутище, Охтирського району горять залишки сухої рослинності. Подолавши відстань у 20 км, з районного центру прибуло відділення чергового караулу 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вогонь охопив суху рослинність на площі до 1,5 га. Через сильні пориви вітру виникла загроза перекидання вогню на лісові насадження. Використавши близько 8 т води, о 14:40 пожежу локалізували, о 16:52 ліквідували та запобігли лісовій пожежі.

Вже о 15:33 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація про пожежу поблизу житлових будинків с. Мошенко, Охтирського району.

Як стало відомо, місцевий житель 1974 р.н., під час випалювання сухої рослинності знепритомнів. Сусіди побачили, що їхній односельчанин потребує допомоги, а тому винесли його з небезпечної зони. Люди звернулись за допомогою до рятувальників та медиків. Чоловіка з діагнозом отруєння чадним газом, госпіталізували до реанімаційного відділення центральної районної лікарні.

О 15:52 співробітники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини локалізували пожежу сухостою на площі 0,04 га, о 15:57 – ліквідували.

Дані пожежі виникали саме через людську необережність тому рятувальники вкотре закликають громадян бути свідомими та не провокувати загорянь в природних екосистемах!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: