Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 32 боєприпасів часів минулих війн, ще 29 - виявлено

2 вересня, групою піротехнічних проведено роботи зі знешкодження одного 76-мм артилерійського снаряду та тридцяти однієї 50-мм мінометної міни часів Другої світової війни.



2 вересня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження одного 76-мм артилерійського снаряду та тридцяти однієї 50-мм мінометної міни часів Другої світової війни. Раніше небезпечні знахідки було виявлено в селі Перекопівка Роменського району.

Цього ж дня, на відкритій території в с. Боровенька Лебединського району, на відстані до 2 км від житлових будинків, було знайдено ручну гранату Ф-1.

Ще один випадок мав місце в с. Перекопівка, Роменського району, де в лісі на відстані до 900 м від житлових будинків, виявили два 76-мм артснаряди та двадцять шість 50-мм мінометних мін.

На місці виявлення небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: