Завантаження ...

У серпні Сумський рибоохоронний патруль викрив 78 порушень

У серпні 2020 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 85 рибоохоронних рейдів та викрито 78 порушень природоохоронного законодавства, з яких 47 – грубих.



У серпні 2020 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 85 рибоохоронних рейдів та викрито 78 порушень природоохоронного законодавства, з яких 47 – грубих. Також складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства)та три - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено 23 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 64 од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали майже 26 тис. грн. На порушників накладено 8 тис. грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 115 од. знарядь лову та 98 кг водних біоресурсів. Передано до судів 50 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, шостого серпня близько 18 години на водоймі поблизу с. Волинцеве Путивльського району державними інспекторами викрито двох порушників, які добували рибу руками. У такий спосіб виловили 26 кг риби, чим перевищили добову норму вилову на 20 кг, а саме: карась сріблястий – 66 екз., окунь – 20 екз., плітка – 10 екз., щука – 5 екз., плоскирка – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 4 046 грн.

Дев’ятого серпня рибінспектори зафіксували грубе порушення Правил рибальства на водоймі поблизу с. Яструбине Сумського району. Близько 18 години виявлено двох порушників, які добували рибу за допомогою заборонених знарядь – однієї кімлі. У такий спосіб їм вдалося виловити майже 6 кг риби: карась сріблястий – 101 екз. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 1 717 грн.

13 серпня близько 15 години на водоймі у с. Лучка Тростянецького району інспекторами виявлено порушника, який ловив раків руками у заборонений період. У такий спосіб добув 102 екз. раків, загальною вагою 1,5 кг. Завдано збитків рибному господарству України на суму 2 601 грн. Раки знаходилися в живому вигляді та були випущені у водне середовище.

Цього ж дня під час рибоохоронного рейду на водоймі в с. Руднєве Путивльського району вилучено 10 од. безгосподарських раколовок. У заборонених знаряддях лову знаходилося 15 екз. раків. Раки у живому стані випущено у природне середовище існування. Тим самим попереджено нанесення збитків на суму 382,50 грн.

Також 13 серпня рибінспектори Сумського рибоохоронного патруля викрили грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі біля с. Ульянівка Білопільського району Сумської області. Громадянин добув за допомогою однієї «драги» більше 2,5 кг личинки хірономід. Збитки, нанесені рибному господарству становлять 1 300,50 грн.

18 серпня близько 2 години на водоймі у с. Бобине Путивльського району державними інспекторами викрито порушника, який ловив раків руками у заборонений період. У такий спосіб добув 150 екз. раків, загальною вагою 5 кг. Завдано збитків рибному господарству України на суму 3 825 грн.

Цього ж дня близько 5 години на водоймі поблизу с. Пристайлове Лебединського району затримано порушника, який займався риболовлею за допомогою заборонених знарядь лову – шістьох сіток. У такий спосіб він добув близько 5 кг риби: карась сріблястий – 22 екз., лин – 8 екз. та щука – 1 екз. Збитки становлять 1 666 грн.

19 серпня рибінспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на р. Терн у смт Терни Недригайлівського району Сумської області. Близько 18 години виявлено місцевого жителя, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – однією сіткою. У такий спосіб йому вдалося виловити 3 кг риби: лин – 4 екз., щука – 3 екз. та плітка – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 1 581 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки.

За даний складено 23 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Білопільському, Буринському, Шосткинському, Ямпільському, Путивльському, Лебединському та Краснопільському районах, згідно з якими вилучено 39 сіток, загальною довжиною 1 301 метрів та 25 інших знарядь. У водне середовище випущено 20 кг водних біоресурсів.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами в містах Суми, Шостка та Ромни виявлено три випадки незаконного продажу 8 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 6 кг та раки – 2 кг. На реалізаторів оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: