Завантаження ...

У Сумах першачків пільгової категорії привітали з початком навчання в школі

У Сумах 11 першокласників із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та таких, що опинились у складних життєвих обставинах, отримали подарунки від громади з нагоди початку навчання в школі.



У Сумах 11 першокласників із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та таких, що опинились у складних життєвих обставинах, отримали подарунки від громади з нагоди початку навчання в школі.

Вітаючи найменших школяриків, заступник міського голови Альона Дмітрєвская побажала дітям міцного здоров’я та успіхів у навчанні. Посадовиця наголосила на тому, що забезпечення потреб дітей пільгових категорій, є пріоритетним для керівництва міста та особисто міського голови Олександра Лисенка.

«Діти – це майбутнє нашого міста і нашої держави, яке формується в сьогоденні. Необхідно, щоб вони постійно відчували, що про них піклуються, що вони не залишені сам на сам зі світом. Тож, ми, як міська влада, й надалі докладатимемо максимум зусиль, аби малеча, позбавлена рідної батьківської турботи чи та, котра опинилась у скруті, не залишались поза увагою й отримувала необхідну їй підтримку та допомогу», – зазначила Альона Дмітрєвская.

Кожному першокласнику заступник міського голови вручила набір канцелярського приладання, а першачку-імениннику – подвійний подарунок.

Начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія Подопригора повідомила, що сьогодні вперше пішли до школи 11 їхніх підопічних (дев’ятеро дітей, які перебувають під опікою, та двоє, які опинились у складних життєвих обставинах).

Загалом на початок вересня на обліку в управлінні «Служба у справах дітей» перебувають 53 дитини, які опинились в складних життєвих обставинах, 260 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 15 проживають у прийомних сім’ях, 18 – у дитячих будинках сімейного типу, 188 перебувають під опікою, піклуванням, 30 – у державних закладах, шестеро – в центрах соціально-психологічної реабілітації, двоє – в патронатній сім’ї, одна дитина – в лікувальному закладі.

Спочатку року було всиновлено чотирьох дітей. Щодо однієї процес усиновлення триває. Ще 51 чекає на родину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: