Завантаження ...

У Сумах вшанували пам'ять загиблих українських військових в Іловайську та Дебальцеве

29 серпня в Сумах вшанували пам'ять загиблих українських військових в Іловайську та Дебальцеве. Саме на цей день 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.



29 серпня в Сумах вшанували пам'ять загиблих українських військових в Іловайську та Дебальцеве. Саме на цей день 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Тоді Мати-Україна тільки за один день втратила близько тисячі своїх захисників убитими, пораненими, полоненими, тими, хто пропав безвісти. Їхні серця зупинилися заради нашої свободи та незалежності. Їхня кров просочилася в землю й проросла соняхами на квітучих полях Батьківщини. Отож і став сонях символом скорботи за загиблими на Донбасі захисниками України. Тому на мітингу-реквіємі в обласному центрі в кожного на грудях жовтіла квітка-символ.

На Алеї Героїв - керівники області й міста, військовослужбовці й учасники АТО, представники громадськості, рідні загиблих воїнів. У скорботі земля, небо прихилилося до могил у квітах від вдячних одноплемінників. Настає тиша – загальнонаціональна хвилина мовчання об’єднує душі тих, хто на небесах, і тих, кому ще жити й пам’ятати. Звучить Гімн України під звуки салюту почесті й пам’яті. Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими за Україну.

«Батько й мати – два крила, які несуть дитину життям, - ледь стримуючи сльози, промовляє від імені інших батьків мама загиблого Артема Коханого. – А ми віддали свої крила, щоб наші сини, Янголи-охоронці в погонах, полинули на Небеса!»

Спасибі вам, хлопці, за мужність, героїзм, за наше життя! Вічна пам’ять тим, хто не здався й боровся до кінця! Слава тим, хто в полоні веде свою війну з ворогом! І тим, хто вийшов із бою та продовжує захищати Україну.

29 серпня відбувся патріотичний легкоатлетичний забіг пам’яті «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Артисти обласної філармонії підготували концерт-реквієм. А напередодні Дня пам’яті загиблих захисників України бібліотеки, музеї області представили літературні виставки, відеоогляди, віртуальні книжкові виставки, вітрини пам’яті та відеорепрезентації, які висвітлили події боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: