Завантаження ...

У Сумах під час пожежі у житловому будинку п’ять людей врятовано, ще дев’ять евакуйовані

27 серпня о 02:33, рятувальники отримали повідомлення, що спостерігається сильне задимлення в 9-ти поверховому житловому будинку по вул. Металургів обласного центру.



27 серпня о 02:33, рятувальники отримали повідомлення, що спостерігається сильне задимлення в 9-ти поверховому житловому будинку по вул. Металургів обласного центру. На місце події виїжджали відділення чергових караулів 1-ї та 3-ї державних пожежно-рятувальних частин.

За попередніми даними, мешканці четвертого поверху проснувшись від запаху диму, виявили, що в одній із 2-х кімнатних квартир виникла пожежа. Після того, як люди відчинили двері помешкання, з нього почав виходити густий дим. Налякані жителі будинку вибігали на вулицю та повідомили про подію за номером «101».

Вже через 2 хв рятувальники прибули за викликом. В цей момент на сходовій клітині спостерігалось сильне задимлення. В помешканні на четвертому поверсі горіли меблі та речі домашнього вжитку. Працюючи в апаратах для органів дихання, співробітники ДСНС паралельно із гасінням осередку горіння, здійснювали евакуацію 9-ти жителів будинку. Під час проведення розвідки в квартирах на 4-му поверсі було виявлено 5-х осіб, які не могли самостійно покинути небезпечну зону. Людей негайно вивели на вулицю, їхні життя вдалось врятувати.

О 03:10 пожежу локалізували, о 03:25 ліквідували та запобігли поширення вогню на сусідні квартири. Внаслідок пожежі пошкоджено: стіни на площі до 15 кв. м, вхідні двері, кухонний стіл, речі домашнього вжитку.

Причина пожежі на даний момент встановлюється.

Всього на місці події працювали 12 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: