Завантаження ...

На Косівщинському водосховищі порушники добули майже сотню раків

25 серпня 2020 року державними інспекторами викрито грубе порушення Правил рибальства на Косівщинському водосховищі. Близько 19 години виявлено двох порушників



25 серпня 2020 року державними інспекторами викрито грубе порушення Правил рибальства на Косівщинському водосховищі. Близько 19 години виявлено двох порушників, які добували раків у заборонений період рамками, виготовленими з сіткоснастевого матеріалу, в кількості 2 шт. У такий спосіб їм вдалося виловити 97 екз. раків, загальною вагою 3 кг. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 2 473,50 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, з метою збереження та охорони популяції раків на водних об’єктах Сумській області діє літньо-осіння заборона на вилов річкових мешканців у період їх другої линьки з 01 серпня по 30 вересня 2020 року.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: