Завантаження ...

Поліція Сумщини попереджає про аферистів, які обкрадають банківські рахунки довірливих громадян

Поліція застерігає! Шахраї, називаючись по телефону банківськими працівниками, хитрощами змушують своїх жертв перераховувати гроші на інші банківські та телефонні рахунки



Поліція застерігає! Шахраї, називаючись по телефону банківськими працівниками, хитрощами змушують своїх жертв перераховувати гроші на інші банківські та телефонні рахунки, та викрадають у довірливих вкладників банків великі суми грошей.

З заявою про злочин до Лебединського відділення поліції звернулася 62-річна жителька районного центру та повідомила, що стала жертвою шахрая. Як з’ясувалося, їй зателефонував невідомий чоловік та представившись працівником банку, заявив, що невідомі зловмисники намагалися отримати доступ до її банківського рахунку і зняти з нього гроші. Для того, «щоб унеможливити доступ стороннім особам до рахунку», «банківський працівник» порадив жінці самостійно терміново зняти з картки всі наявні на ній гроші та відправити їх на вказані ним номери телефонних карток. А після того, як «у банку для жінки відкриють новий рахунок, замість «пошкодженого» зловмисниками, всі гроші відразу ж будуть перераховані на нього». Довірлива жінка повірила «казці» і виконала всі рекомендації шахрая. І лиш через деякий час після того, як справу було зроблено і розмову по телефону з невідомим припинено, пенсіонерка зв’язалася з банком, і зрозуміла, що стала жертвою афери та втратила всі свої заощадження у сумі 10 200 гривень.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали розшук зловмисника.

Поліцейські знову застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, справжній банківський працівник ніколи не буде випитувати у вас конфіденційну інформацію та «рятувати» ваші гроші по телефону. Якщо ваш співрозмовник у телефонному спілкуванні з вами раптом починає перейматися долею ваших грошей, на ваших же банківських рахунках, - знайте, ви говорите з шахраєм. Тож необхідно опанувати себе, відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: