Завантаження ...

На Сумщині поліція розшукує шахрайку, яка видурила у літньої жінки понад 14 000 гривень

Пенсіонерка з Липової Долини, перерахувавши на банківські рахунки невідомої зловмисниці кругленьку суму, нібито на лікування травмованої донькою дитини



Пенсіонерка з Липової Долини, перерахувавши на банківські рахунки невідомої зловмисниці кругленьку суму, нібито на лікування травмованої донькою дитини, згодом з’ясувала, що потрапила у шахрайську пастку та повідомила про злочин до поліції.

Вдень до Липоводолинського відділення поліції з заявою про злочин звернулася 75-річна жителька районного центру. Правоохоронцям, які прибули на виклик, потерпіла розповіла, що їй на мобільний телефон зателефонувала невідома жінка, яка назвалася донькою, та з плачем і схлипуванням у трубку повідомила, що виходячи з магазину, випадково травмувала дверима чужу малолітню дитину. Травмованого хлопчика нібито забрали до лікарні, і він потребує негайного і дороговартісного лікування.

Тому «донька» попросила стареньку «перерахувати скільки є на карточці грошей», на вказані нею банківські рахунки. Пенсіонерка, занервувала, і відразу ж сприйняла інформацію за достовірну, та бажаючи врятувати від неприємностей рідну дитину, вирушила до найближчого банківського терміналу. Попросивши випадкову зустрічну допомогти їй перерахувати гроші на рахунки «доньки», жінка здійснила банківську операцію. Згодом, опанувавши себе, пенсіонерка вже сама зателефонувала справжній доньці та з’ясувала, що втрапила у шахрайську пастку.

У поліції за вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних заходів для встановлення особи шахрайки та місця її знаходження.

Поліція звертає увагу громадян: якщо ваші телефонні співрозмовники заводить мову про родичів, які начебто когось травмували, спричинили ДТП чи самі потрапили в аварію, перебувають в поліції чи потребують негайного лікування, і для їх порятунку необхідні значні суми грошей – знайте, що ви спілкуєтесь з шахраями. А тому обов’язково візьміть паузу в розмові і зателефонуйте рідним, з’ясуйте чи дійсно їм потрібна ваша допомога і яка саме. В жодному разі не піддавайтеся паніці та емоційному тиску з боку співрозмовника. Будьте пильними і не дайте себе ошукати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: