Завантаження ...

Північ Сумщини готується до осінньо-зимового періоду

Чергове виїзне засідання обласного оперативного штабу з підготовки галузей економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років відбулось у Шосткинській міській раді



Чергове виїзне засідання обласного оперативного штабу з підготовки галузей економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років під головуванням заступника голови Сумської облдержадміністрації Сергія Пахольчука відбулось у Шосткинській міській раді

Під час засідання були обговорені питання щодо підготовки об’єктів житлового, теплового, водопровідно-каналізаційного, дорожньо-мостового господарств, закладів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років, а також підготовки газових котелень та топкових, у тому числі проведення державної метрологічної атестації, повірки засобів вимірювальної техніки, встановлення єдиних вузлів обліку газу, модемів тощо.

Разом з цим, було обговорено питання оптимізації розрахунків за спожиті енергоносії підприємств галузі та закладів бюджетної сфери, у тому числі щодо реструктуризації заборгованості в межах чинного законодавства.

Голова обласного оперативного штабу Сергій Пахольчук звернув увагу присутніх на організацію робіт щодо забезпечення встановлення комерційних приладів обліку, впровадження енергоефективних заходів з термомодернізації об’єктів житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери.

За результатами засідання визначені шляхи вирішення проблемних питань, що пов’язані з підготовкою підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2020-2021 років і забезпечення його сталого проходження в умовах пандемії коронавірусної інфекції.

Під час виїзної наради на Шосткинській ТЕЦ спільно з керівництвом підприємства були розглянуті гострі питання щодо своєчасного початку та сталого проходження опалювального періоду 2020-2021 років. Разом з цим були обговорені заходи щодо забезпечення розрахунків за спожитий природний газ.

Крім того, під час поїздки на північ області Сергій Пахольчук відвідав смт Свеса. На сьогодні у територіальної громади залишається невирішеним питання щодо забезпечення надійного режиму надання послуг з водопостачання та водовідведення, що першочергово пов’язано з багаторічним вирішенням питання щодо прийняття-передачі у комунальну власність водопровідної системи та очисних споруд від підприємства ПРАТ «СВЕСЬКИЙ НАСОСНИЙ ЗАВОД». Сергій Пахольчук наголосив на необхідності якнайшвидшого вирішення цього питання. Жителі селища мають отримувати безперебійне водопостачання. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: