Завантаження ...

На Сумщині поліція затримала групу наркозбувачів

Як встановили працівники поліції, група в кількості трьох чоловік діяла на території Конотопа та району. Збували місцевим наркозалежним наркотики та психотропи.



Як встановили працівники поліції, група в кількості трьох чоловік діяла на території Конотопа та району. Збували місцевим наркозалежним наркотики та психотропи. Наразі підозрювані затримані в порядку статті 208 КПК України, слідчі готують матеріали для оголошення їм підозри у вчиненні злочину.

Працівники Управління карного розшуку, детективи Слідчого управління ГУНП та оперативники Конотопського відділу поліції за силової підтримки бійців КОРДу під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області затримали учора трьох конотопчан за підозрою у збуті наркотичних та психотропних речовин.

Як попередньо встановили правоохоронці, раніше неодноразово судимі чоловіки віком 43-х, 39-ти та 27-ми років займались збутом місцевим наркозалежним метадону, амфетаміну та канабісу.

«В ході реалізації оперативно-слідчих дій були проведені обшуки за місцем проживання всіх трьох фігурантів та їх родичів, - коментує ситуацію Валерій Строкач, заступник начальника ГУНП в Сумській області. - В результаті наші працівники вилучили блістери та пакетики з ймовірним амфетаміном та метадоном, канабіс, пристрої для зважування та пакування «товару», гроші близько 30 тисяч гривень, мобільні телефони тощо. А також деякі електро- та будівельні інструменти, якими, на думку слідчих, наркозалежні розплачувалися за чергову «дозу» з продавцями. Окрім того, на присадибній ділянці одного з підозрюваних працівники поліції знайшли та вилучили близько двох десятків конопляних кущів».

Нині всі вилучені речі, рослини та речовини направлені на експертне дослідження.

Наразі всі троє конотопчан затримані в порядку ст. 208 КПК України. Слідчі готують клопотання по обрання їм запобіжного заходу та оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ст. 307 КК України – «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: