Завантаження ...

Суми і п'ять районів Сумщини потрапили в «жовту» зону карантину

Після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 серпня в Міністерстві охорони здоров'я України оновили карту «жовтих», «помаранчевих» і «червоних» зон України .



Після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 серпня в Міністерстві охорони здоров'я України оновили карту «жовтих», «помаранчевих» і «червоних» зон України . На Сумщині в «жовтій» зоні опинилися Недригайлівський, Кролевецький, Сумський, Тростянецький і Охтирський райони, а також місто Суми.

Нові правила карантину в цих регіонах будуть діяти з 24 серпня - протягом 14 днів, якщо епідемічна ситуація не погіршиться. Всі інші райони і міста Сумської області поки залишаються в «зеленій» карантинній зоні.

Нагадаємо, в «зелених» районах забороняється перебувати без маски або респіратора в громадських будівлях, проведення масових заходів більше однієї людини на 5 кв. м., трансляція фільмів в кінотеатрах з заповнюваністю зали понад 50%, а перевезення пасажирів дозволяється тільки в межах сидячих місць.

На «жовтої» території додатково до обмежень «зеленої» забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку та соціально незахищені категорії громадян.

Раніше глава обласного управління охорони здоров'я Сумської Сергій Бутенко повідомляв, що область наближається до «жовтої» зони через перевищення одного з показників - кількості ліжок у лікарнях, зайнятих пацієнтами з COVID-19 і з підозрою на хворобу.

Тростянець.інфо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: