Завантаження ...

Тростянчани відмовляються лікуватись в Охтирській ЦРЛ

Тростянчани хочуть отримувати невідкладну медичну допомогу в своїй Тростянецькій міській лікарні, а не в сусідньому місті Охтирка.



Тростянчани хочуть отримувати невідкладну медичну допомогу в своїй Тростянецькій міській лікарні, а не в сусідньому місті Охтирка.

Мешканців Тростянецької громади, коли вони потребують екстреної госпіталізації й невідкладної медичної допомоги, доставляють не до Тротянецької міської лікарні, а до Охтирської ЦРЛ.

За інформацією Тростянецької міськради з січня 2020 року і по сьогоднішній день мешканці Тростянецької громади потерпають від незручностей, а саме: викликаючи швидку, люди очікують екстрених медичних послуг, але їх доставляють до Охтирської лікарні, яка знаходиться на відстані 20 км від Тростянця. Автомобілі екстреної медичної їдуть до Охтирки, оминаючи Тростянецьку міську лікарню

Багато хворих, як з Тростянця, так із сільської місцевості, відмовляються їхати до Охтирки. Адже своя лікарня ближче, до неї родичам, щоб провідати хворого, добиратися швидше й зручніше, умови в Тростянецькій міській лікарні створені якнайкращі.

Найчастіше відмовляються їхати до Охтирки жінки перед майбутніми пологами. Їхні тривоги не є надуманими! Нещодавно трапилося два резонансних випадки: одна жінка народила дитинку прямо в автомобілі медичної допомоги по дорозі до Охтирки, у іншої пологи почалися вдома, допоки медики вирішували, до якого пологового відділення її везти - до Охтирського чи Тростянецького!

Ця гостра й актуальна тема обговорювалася учора, 19 серпня, на другому пленарному засіданні 37 сесії Тростянецької міської ради.

Депутати на сесії Тростянецької міської ради вирішили направити звернення до Сумської ОДА, Управління охорони здоров'я Сумської ОДА з приводу усунення дискримінації Тростянецької міської лікарні в питаннях маршрутизації громадян до закладів охорони здоров'я, а також розглянути питання щодо включення Тростянецької міської лікарні до числа опорних лікарень на території Сумської області.

Ахтырский городской портал

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: