Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили двох осіб у вчиненні крадіжок

У першому випадку правоохоронці затримали злодія ще до того, як власник викраденого майна виявив його зникнення.



У першому випадку правоохоронці затримали злодія ще до того, як власник викраденого майна виявив його зникнення.

Патрулюючи вночі одну із вулиць міста, правоохоронці звернули увагу на молодика, який ніс у руках кутову шліфувальну електромашинку. Побачивши поліцейський автомобіль, він став помітно нервувати. Тож правоохоронці зупинили його для перевірки. Перехожим виявився 17–річний сумчанин. Оскільки юнак не зміг доладно пояснити, звідки у нього електроінструмент, його доправили до Сумського відділу поліції для з’ясування всіх обставин події.

За півгодини правоохоронці встановили, що хлопець, проникнувши на територію чужого домогосподарства, викрав «болгарку» з недобудованого приміщення.

У поліції за фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».

Наразі прилад вилучений, і після проведення необхідних слідчих дій буде повернутий власнику.

У другому випадку зловмисник спокусився на чужий мобільний телефон. До Охтирського відділу поліції із заявою про злочин звернувся 54-річний чоловік. Він розповів, що перебуваючи біля одного з магазинів міста, позичив незнайомцю свій телефон – той попросив скористатися його ґаджетом для термінового дзвінка. А за кілька хвилин виявив, що молодик зник разом із його телефоном.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». І в ході слідчо-розшукових заходів встановили особу злодія. Ним виявився 25-річний житель Охтирського району, котрий і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

Сам же зловмисник пояснив правоохоронцям, що викрадений телефон збув першому-ліпшому перехожому, так як йому терміново необхідні були гроші.

Працівники поліції за обома фактами проводять слідчі дії, і закликають громадян більш уважно ставитися до зберігання свого майно. Не залишайте своє майно у непризначених чи малопристосованих для його зберігання місцях і не довіряйте свої речі малознайомим або й взагалі незнайомим людям. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: