Завантаження ...

У центрі Сум підняли білоруський прапор

Сьогодні у центрі Сум відбулася мирна акція на підтримку учасників антивладних протестів у Білорусі, інформує Sumy Post. Близько 50 сумчан скандували “Живе Білорусь!”



Сьогодні у центрі Сум відбулася мирна акція на підтримку учасників антивладних протестів у Білорусі, інформує Sumy Post.

Близько 50 сумчан скандували “Живе Білорусь!”, а над адмінбудівлею Сумської міськради замайорів білоруський державний прапор.

“Для нас дуже важливо, коли ми організовуємо акції протесту, щоб нас підтримував вільний світ. На нашу думку, сьогодні настав той день, коли ми маємо підтримати наш братський народ, який бореться з авторним режимом. Сподіваюсь, що завтра на позачерговій сесії буде прийнято рішення, яке покаже позицію сумчан до подій, які відбуваються в Білорусі”, – говорить Андрій Букін, організатор акції.

На початку акції, учасники помітили чоловіка, який фільмував подію та мав іншу позицію щодо політичної ситуації в сусідній країні, через що утворилася сутичка. Працівники поліції намагалися врегулювати конфлікт.

Нагадаємо, мирні демонстрації проти режиму Лукашенка розпочалися ще у травні. Спочатку вони були пов’язані з арештом опозиційних кандидатів у президенти та недопущенням їхньої участі у виборах. Протести загострилися після президентських виборів 9 серпня 2020 року й тривають досі. Мітингувальники вимагають відставку Олександра Лукашенка та проведення повторних виборів президента країни. Під час протестів було затримано близько 7000 осіб, поранено близько 200, загинуло від 2 (за версією МВС) до 5 (за версією правоохоронців) демонстрантів.

Глухів.інфо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: