Завантаження ...

СумДУ виборов десять проєктів у конкурсі Програми ЄС ЕРАЗМУС+ 2020

Європейською Комісією оголошено результати конкурсу 2020 року проєктів за напрямами: «Розвиток потенціалу вищої освіти», «Жан Моне» та «Стратегічні партнерства» Програми ЄС ЕРАЗМУС+.



Європейською Комісією оголошено результати конкурсу 2020 року проєктів за напрямами: «Розвиток потенціалу вищої освіти», «Жан Моне» та «Стратегічні партнерства» Програми ЄС ЕРАЗМУС+. За результатами конкурсу Сумський державний університет - серед лідерів в Україні за кількістю підтриманих проєктів, що підтверджує активну інтеграцію університету до міжнародного освітнього простору.

Так, з 38 проєктів напряму «Жан Моне», рекомендованих до фінансування в Україні, від Сумського державного університету підтримано 7 проєктів. Тематики проєктів стосуються кращих практик ЄС з питань економічної політики та громадянського суспільства, переходу до сталого суспільства в межах індустрії 4.0 та 5.0 на основі досвіду ЄС, захисту прав споживачів фінансових послуг згідно з європейськими стандартами, впровадження інтегрованих комунікацій для інформування громадськості з питань європейської інтеграції та електронної демократії, використання європейського досвіду в галузі біомедицини, впровадження кращих практик ЄС в галузі економіки без вуглецю, використання європейського досвіду діяльності малих та середніх підприємств тощо.

За напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти» з 10 рекомендованих до фінансування проєктів від України за участі СумДУ підтримано проєкт «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia (OPTIMA)», метою якого є залучення ідей та практик відкритої науки до вітчизняного академічного середовища задля підвищення рівня академічної доброчесності та прозорості.

За напрямом «Стратегічні партнерства» на сьогодні підтримано 2 проєкти за участі СумДУ із 5 від України, які наразі отримали рішення від Європейської Комісії. Проєкти СумДУ мають на меті побудову стратегічного партнерства між Польщею, Україною, Іспанією, Туреччиною, Румунією в розробці підходів до неформальної освіти в ігровій індустрії та регулювання поведінки молоді в кіберпросторі, обмін кращими практиками у формуванні освітньої бази щодо навичок цифрової грамотності в молодіжному секторі на європейському рівні.

Програма ЄС Еразмус+ - це дороговказ та підтримка університету на шляху до інтеграції в міжнародний простір, побудови моделі університету європейського рівня за стилем, технологіями, якістю наукових та освітніх послуг, традиціями міжнародного й міжкультурного співробітництва. Така кількість підтриманих проєктів цього року – це успіх і виклик одночасно. Але СумДУ приймає цей виклик впевнено, адже має відповідний досвід та потенціал!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: