Завантаження ...

ЦВК призначила вибори до п’яти районних рад на Сумщині

Центральна виборча комісія 14 серпня ухвалила рішення про проведення виборів депутатів районних рад 25 жовтня. На Сумщині буде створено таких п’ять – Сумська, Охтирська, Роменська, Конотопська і Шосткинська



Центральна виборча комісія 14 серпня ухвалила рішення про проведення виборів депутатів районних рад 25 жовтня. На Сумщині буде створено таких п’ять – Сумська, Охтирська, Роменська, Конотопська і Шосткинська районні ради, – інформує 05453 з посиланням на Суспільне.

Раніше ЦВК оголошувала про призначення виборів для депутатів обласних, міських, сільських і селищних рад. Кількісний склад депутатів у нових районних радах буде більшим, ніж було раніше, розповідає консультант офісу реформ у Сумському відділенні Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес. Це пов’язане з тим, що в нових рада буде більшою кількість виборців.

“І це пов’язане не тільки з територіальним збільшенням відповідних районів, а ще і з тим, що до складу цих районів входять і міста обласного значення такі, як Суми, Лебедин, Охтирка, Ромни, Конотоп, Шостка і Глухів. Повний склад повноважень районних рад буде відомий, я думаю, вже пізніше. І на даний момент важко ще їх уявити, оскільки більшість повноважень, які були у “старих” районних рад, вже перейшли до міських, сільських, селищних рад, які існують на даний момент”, – розповідає Агаджанов-Гонсалес.

Він також вважає, що із передачею повноважень будуть передаватися і джерела надходжень до районних бюджетів, щоб районні ради могли виконувати покладені на них повноваження.

“Враховуючи те, що більша частина надходжень, яка існувала до цього в «старих» районних бюджетах перейшла до міських, сільських і селищних рад, то, відповідно, будуть скоріш за все вилучатися якісь джерела надходжень від них. А це не є позитивним процесом. Скоріше – навпаки. Оскільки це є рухом в зворотній бік від того, який був задекларований на початку реформи”, – вважає експерт.

ЦВК оголосила про створення територіальних виборчих комісій на Сумщині. Відтак, створені одна обласна, 5 районних, та 15 міських ТВК.

Глухів.Інфо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: