Завантаження ...

У Сумах триває інформаційно-роз’яснювальна робота з питань легалізації праці

Інспектори праці управління з питань праці після послаблення карантинних обмежень відновили інформаційні відвідування роботодавців міста та найманих працівників



Інспектори праці управління з питань праці після послаблення карантинних обмежень відновили інформаційні відвідування роботодавців міста та найманих працівників із метою проведення роз’яснювальної роботи з питань легалізації праці.

Під час зустрічей розповсюджуються інформаційні пам’ятки, детально наголошується на неприпустимості використання неофіційної праці, порушення законодавства з її оплати. Також інспектори праці розповідають про переваги задекларованої праці: гарантійна виплата заробітних плат, виплата пенсійного забезпечення у майбутньому, відпусток, лікарняних та інших соціальних гарантій передбачених чинним законодавством України.

«Незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику. Будьте свідомими громадянами, дотримуйтесь законодавства про працю», – закликають фахівці найманих працівників і традять їм, у разі порушення їхніх прав, за допомогою та наданням консультацій за тел. 70-05-79 або на електронну адресу: ohorona_prazi@smr.gov.ua,

Також управління з питань праці звертає увагу роботодавців на те, що заборона на проведення контрольних заходів, не є підставою для порушення прав працівників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: