Завантаження ...

На Сумщині показники охоплення тестуванням на COVID-19 є одними із найвищих серед інших областей України

Про це повідомила виконуюча обов’язки завідувача відділення особливо небезпечних інфекцій Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Галина Христенко



Про це повідомила виконуюча обов’язки завідувача відділення особливо небезпечних інфекцій Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Галина Христенко під час брифінгу щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію на Сумщині

За її словами, як в Україні, так і на Сумщині ситуація з COVID-19 продовжує різко ускладнюватися. За останній тиждень з 7 по 13 серпня зареєстровано 147 випадків захворювання на 13 адміністративних територіях області. Найбільше випадків у м. Суми – 81 (55%). Загальна кількість захворілих становить 783 особи.

У Сумській області показники охоплення тестуванням методами ПЛР та ІФА протягом останніх тижнів перевищують показник 80 на 100 тис. населення і є одним із найвищих серед інших регіонів України. За останній тиждень він склав 87,57. Методом ПЛР проведено більше 21 тис. досліджень, а методом ІФА – більше 28 тис. досліджень. Відтак, загальна частина захворілих на Сумщині виявлена за результатами обстеження контактних осіб.

Нагадаємо, що вся інформація щодо поділу регіонів за рівнем епідеміологічної небезпеки буде розміщена на сайтах МОЗ та Кабінету Міністрів України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: