Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль врятував від браконьєрів понад сотню раків

Державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля продовжують здійснювати на внутрішніх водоймах області превентивні заходи, спрямовані на запобігання грубих порушень Правил рибальства



Державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля продовжують здійснювати на внутрішніх водоймах області превентивні заходи, спрямовані на запобігання грубих порушень Правил рибальства, зокрема незаконного вилову раків у період їх другої линьки.

Так, 13 серпня 2020 року близько 15 години на водоймі у с. Лучка Тростянецького району державними інспекторами викрито порушника, який ловив раків руками у заборонений період. У такий спосіб добув 102 екз. раків, загальною вагою 1,5 кг. Завдано збитків рибному господарству України на суму 2 601 грн.

Раки знаходилися в живому вигляді, були випущені у водне середовище.

На порушника складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Цього ж дня під час рибоохоронного рейду на водоймі в с. Руднєве Путивльського району вилучено 10 од. безгосподарських раколовок. У заборонених знаряддях лову знаходилося 15 екз. раків.

Раки у живому стані випущено у природне середовище існування. Тим самим попереджено нанесення збитків на суму 382,50 грн.

Складено акт виявлення та вилучення безхазяйного майна Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, з метою збереження та охорони популяції раків на водних об’єктах Сумській області діє літньо-осіння заборона на вилов річкових мешканців у період їх другої линьки з 01 серпня по 30 вересня 2020 року.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: