Завантаження ...

У Сумах врятували чоловіка, якому стало зле під час купання на водоймі

10 серпня о 20:25, на лінію екстреного виклику «101», надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги на озері Чеха в м. Суми. Телефонувала стурбована жінка, чоловікові якої на середині озера стало зле



10 серпня о 20:25, на лінію екстреного виклику «101», надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги на озері Чеха в м. Суми. Телефонувала стурбована жінка, чоловікові якої на середині озера стало зле і він не зміг дістатись до берега. На місце події було направлено відділення 2 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю на місце виклику було встановлено, що до приїзду рятувальників один з відпочиваючих пірнув за потерпілим, 1970 року народження, та з середини озера доправляв його до берега і тримав над водою. Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій за допомогою надувного човна транспортували потерпілого останні 80 метрів та надали першу необхідну до медичну допомогу, а його «янгол – охоронець» до берега дістався своїми силами.

Всього до рятувальної операції від Державної служби України з надзвичайних ситуацій було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 6 чоловік особового складу.

Рятувальники вдячні небайдужому сумчанину, завдяки якому вдалося відвернути трагедію на водоймі та вкотре закликають громадян не запливати занадто далеко від берега, не плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах, не лишати дітей без нагляду біля води та не дозволяти їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки, у жодному разі не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння.

Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: