Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль знищив понад вісім кілометрів сіток

10 серпня 2020 року Сумський рибоохоронний патруль знищив 303 од. заборонених знарядь лову: 223 од. сіток, 27 од. ятерів, 6 од. «екранів», по 3 од. раколовок та «павуків», 41 од. інших заборонених знарядь лову.



10 серпня 2020 року Сумський рибоохоронний патруль знищив 303 од. заборонених знарядь лову: 223 од. сіток, 27 од. ятерів, 6 од. «екранів», по 3 од. раколовок та «павуків», 41 од. інших заборонених знарядь лову. Загальна довжина утилізованих сітних знарядь лову склала 8 500 метрів.

Знищувалися знаряддя лову, вилучені за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Ліквідація здійснювалась шляхом приведення заборонених знарядь лову у непридатність – рубанням, різанням та утилізацією на полігоні твердих побутових відходів КП «Сумижилкомсервіс» Сумської міської ради.

У заході взяли участь представники Сумського рибоохоронного патруля, Департаменту фінансів Сумської обласної державної адміністрації та Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області.

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що робити з ними – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ все ще перебуває на розгляді в судах і ми чекаємо на їх рішення», - зазначив керівник Сумського рибпатруля Олександр Непочатов.

За використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя, вибухові або отруйні речовини тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Відповідно до цієї статті на порушника накладається штраф у розмірі від 340 до 680 грн з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Довідкова інформація:
З початку 2020 року Сумським рибоохоронним патрулем знищено 661 од. заборонених знарядь лову загальною довжиною майже 20 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: