Завантаження ...

Захворюваність на COVID-19 у Сумах б’є антирекорди

Відділ охорони здоров’я повідомляє, що за останню добу в Сумах виявлено 16 осіб із позитивним ПЛР-тестом на коронавірусну інфекцію: 15 дорослих та дитина.



Відділ охорони здоров’я повідомляє, що за останню добу в Сумах виявлено 16 осіб із позитивним ПЛР-тестом на коронавірусну інфекцію: 15 дорослих та дитина.

Занепокоєння у медиків викликає збільшення кількості осіб, які потребують госпіталізації, – з середнім і тяжким перебігом захворювання. Особливо тяжко переносять коронавірус люди похилого віку та особи з супутніми захворюваннями.

Відділ охорони здоров’я вкотре нагадує, щоб зменшити ризик інфікування, треба дотримуватися протиепідемічних рекомендацій – носити маски в громадських місцях, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції, гігієни рук в тому числі в транспорті, кінотеатрі, на пляжі тощо. Це єдиний спосіб зупинити стрімке поширення хвороби.

Нагадуємо, що Центральна комісія з ТЕБ та НС поділила регіони на чотири зони в залежності від рівня епідеміологічної небезпеки: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Кожному кольору відповідає певний перелік обмежень, які переглядатимуть щотижнево в залежності від епідемічної ситуації.

З початку тестування на ПЛР на коронавірусну інфекцію в Сумах зареєстровано 195 осіб з позитивним результатом. Серед них 176 дорослих і 19 дітей.

Наразі на лікуванні перебувають 80 хворих, у тому числі семеро дітей. Стаціонарно лікуються 27 осіб. Контактних із хворими виявили 477 осіб.

Підозрюють хворобу у 39 осіб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: