Завантаження ...

За тиждень Сумський рибоохоронний патруль викрив 15 порушень

У період з 30 липня по 05 серпня 2020 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 15 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 30 липня по 05 серпня 2020 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 15 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«У порушників конфісковано 9 кг риби та 21 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 887 грн», - підсумував керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, першого серпня 2020 року державні інспектори задокументували порушення природоохоронного законодавства. Інцидент стався на р. Віть у с. Остроушки Шосткинського району. Громадянин займався риболовлею за допомогою заборонених знарядь – двох сіток. У такий спосіб він добув 1 кг водних біоресурсів: плітка – 8 екз, окунь та плоскирка по 5 екз. Збитки становлять 935 грн.

Другого серпня 2020 року рибінспекторами викрито порушення Правил рибальства на р. Десна поблизу с. Пирогівка Шосткинського району. Двоє громадян добували водні біоресурси забороненими знаряддями лову – однією сіткою та одним «екраном». У такий спосіб їм вдалося виловити один кг риби: плітка – 10 екз., окунь – 4 екз. Збитки становлять 918 грн.

На всіх винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучені. Матеріали справи передані в районні суди. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн.

Складено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна у Краснопільському, Ямпільському, Буринському та Білопільському районах, згідно з якими вилучено 10 сіток. З них у водне середовище випущено більше 2 кг риби.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:
Розрахунок за незаконне добування інших видів водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину плітки – 85 грн, плоскирки – 34 грн, окуня – 17 грн.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: