Завантаження ...

На Сумщині два застарілих боєприпаси знешкоджено, ще 31 виявлено

05 серпня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження ручної гранати РГД-42 та 156-мм артилерійського снаряду



05 серпня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження ручної гранати РГД-42 та 156-мм артилерійського снаряду, які раніше були виявлені в м. Шостка та Охтирському районі.

Того ж дня, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про знайдення підозрілих металевих предметів в с. Нижня Сироватка Сумського району. Рятувальники прибули на виклик і встановили, що знахідка – це 120-мм артснаряд та 82-мм мінометна міна. Їх виявили на території приватного домоволодіння на відстані до 6 м від житлового будинку.

О 15:55, в с. Перекопівка Роменського району, у лісі на відстані до 600 м від житлових будинків, виявили двадцять дев’ять 50-мм мінометних мін.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: