Завантаження ...

У Сумах за добу підтвердили дев’ять випадків захворювання на COVID-19

Відділ охорони здоров’я з посилання на Сумський обласний лабораторний центр повідомляє про те, що за минулу добу у місті підтверджено дев’ять випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію COVID-19.



Відділ охорони здоров’я з посилання на Сумський обласний лабораторний центр повідомляє про те, що за минулу добу у місті підтверджено дев’ять випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію COVID-19.

З початку ПЛР-тестування в Сумах зареєстрували 137 випадків захворювання (121 дорослий і 16 дітей). За минулу добу – дев’ять випадків. За словами в.о начальника відділу охорони здоров'я Олени ЧУМАЧЕНКО, на минулому тижні, як місто, так і область продемонстрували рекордні показники захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Наразі хворіють 42 містян: 17 дорослих перебувають у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», один дорослий – у відомчому лікувальному закладі, одна дитина лікується в КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», 23 недужих лікуються на дому.

Осіб, які контактували з хворими, виявили 347 осіб.

Підозрюють захворювання у 16 осіб, четверо з яких перебувають у стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», 10 дітей – у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», двоє – на амбулаторному лікуванні.

Із районів області у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» перебувають п’ятеро дітей із підозрою на коронавірусну інфекцію, ще в однієї дитини захворювання підтвердили.

Минулого тижня одужали шестеро дорослих, із яких четверо перебували на стаціонарному лікуванні у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», двоє лікувались амбулаторно. Загалом одужало майже 70% хворих, а це 95 осіб, з яких 28 лікувались амбулаторно (26 – у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», по одній – в обласному перенатальному центрі та в КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», 67, серед них дев’ять дітей, – амбулаторно.

З медичних працівників з початку поширення інфекції у Сумах захворіли 11 осіб, з них дев’ятеро вже одужали.

Загалом, з моменту поширення коронавірусної інфекції, в Сумській області зареєстровано 445 підтверджених випадків захворювання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: