Завантаження ...

Реєстрація місця проживання новонароджених через органи ДРАЦС – легко!

Після народження малюка у новоспечених батьків з’являються численні питання юридичного характеру. Одне з них – це реєстрація місця проживання дитини.



Після народження малюка у новоспечених батьків з’являються численні питання юридичного характеру. Одне з них – це реєстрація місця проживання дитини. Сучасні сервіси від Міністерства юстиції України покликані покращувати та робити більш комфортними свої послуги, створюючи для громадян найкращі умови для їх отримання. Серед таких ініціатив – реєстрація місця проживання малюка під час проведення державної реєстрації народження дитини.

Як розповіла начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун, для цього необхідні наступні документи:

- заява встановленої форми;
- свідоцтво про народження дитини;
- квитанція про сплату адміністративного збору;
- документ, що посвідчує особу батьків (чи одного з них) або інших законних представників дитини.

Прийняті документи не рідше одного разу на місяць передаються до відповідного органу реєстрації.

До речі, незабаром навіть в найвіддаленіших населених пунктах запрацює прогресивний сервіс Мін’юсту «єМалятко», який наразі вже успішно працює у Миргороді, Кременчуці, Чернігові та Полтаві. Завдяки проєкту батьки новонароджених можуть отримати пакет послуг від різних відомств через єдиний контакт, заповнивши тільки одну заяву. Фахівці органів державної реєстрації актів цивільного стану, які є складовою управління юстиції, не тільки реєструють народження малюка, а й одночасно оформлюють, наприклад, державну допомогу при народженні дитини, видавати реєстраційний номер облікової картки платника податків тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: