Завантаження ...

У Сумах патрульні 10 км гналися за п’яним водієм

Під ранок, патрулюючи вулицю Героїв Сумщини, вартові порядку виявили автомобіль ВАЗ-2107, водій якого порушив правила дорожнього руху.



Під ранок, патрулюючи вулицю Героїв Сумщини, вартові порядку виявили автомобіль ВАЗ-2107, водій якого порушив правила дорожнього руху. Подавши вимогу про зупинку, керманич її проігнорував та продовжував рухатися. Подавши вимогу ще раз, водій збільшив швидкість та почав втікати від патрульних. До переслідування правопорушника долучилися ще кілька екіпажів, адже своїми діями на дорозі водій міг наробити непоправного.

Майже 10 кілометрів відчайдушних намагань водія втекти все ж закінчились блокуванням його легковика на виїзді із Сум. Зупинившись, керманич ще й допустив наїзд на службовий автомобіль, чим спричинив механічні пошкодження. Водія та його пасажирів затримали. Усі вони мали явні ознаки сильного алкогольного сп’яніння.

Попри те, що чоловік сидів на водійському сидінні, під час спілкування з вартовими порядку, він заперечував факт керування транспортним засобом. Іншої думки, крім самих інспекторів, притримувались його пасажири. Вони й розповіли, що неодноразово прохали свого знайомого зупинити легковик, але він лише збільшував швидкість.

Від проходження огляду на місці зупинки та в закладі охорони здоров’я 34-річний чоловік відмовився. На нього патрульні поліцейські склали 4 адміністративні матеріали:

- ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП;

- ст. 122–2 (Невиконання водієм вимог про зупинку) КУпАП;

- ч. 1 ст. 130 (Відмова від проходження огляду водієм на стан сп’яніння, який керував з ознаками сп’яніння) КУпАП;

- ч. 1 ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Автомобіль же було евакуйовано на спеціальний майданчик.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: