Завантаження ...

Випускників сумських шкіл призиватимуть за власним бажанням

Рішенням уряду було визначено, що громадяни у віці 18-19 років можуть бути покликані на військову службу тільки за власним бажанням, що підтверджується письмовою заявою



Випускників шкіл призиватимуть тільки за власним бажанням. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран під час години запитань до уряду, передає "РБК-Україна": "Випускники шкіл можуть абсолютно безперешкодно реалізувати своє право на продовження освіти. Рішенням уряду було визначено, що громадяни у віці 18-19 років можуть бути покликані на військову службу тільки за власним бажанням, що підтверджується письмовою заявою ".

Нагадаємо, що призов до армії з 20 років був введений з 2015 року. Тоді ж вік призову підвищили до 27 років. При цьому в законі про військовий обов'язок і військову службу до сих пір кажуть, що призову підлягають юнаки з 18 років.

Міністр оборони також зазначив, що в цьому році заплановано призвати 16460 чоловік. В тому числі, в ЗСУ - 9 тисяч чоловік, в Національну гвардію - 5460 чоловік, до Державної погранслужби - 1300 осіб, до Державної спецслужби транспорту - 700 осіб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: